Maandag 25 Augustus (dag11) Oloron St.Marie - Mauléon-Licharre (41 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Onder een zwart wolkendeken gaat het richting Col d'Osquich. Hoe is het mogelijk!? Heen en terug rij ik 8 km in de verkeerde richting. Na 25 km bereik ik l'Hopital St.Blaise. Een gehucht dat een juweeltje bezit, een 12de eeuws romaans kerkje met spaanse mosliminvloeden. Het is gerestaureerd door de Unesco. Ik neem de tijd voor een woordje uitleg, begeleid door zeer sfeervolle muziek en een lichtspel. Daar tegenover eet ik mijn buikje vol en ik wordt er door de baskische achtergrondmuziek aan herinnerd dat ik in Baskenland aanbeland ben. Ik voel wel iets voor dit Baskenland! Het begint lichtjes te regenen - de 1ste maal tijdens mijn tocht - en stop in Mauléon. Er is pelgrimsopvang in een oud klooster. Het avondmaal wordt opgediend niet om 19 uur maar om 5 voor 19 uur. "Niet vergeten". Een kompleet diner met tomatensoep, vis met puree en groentjes, daarna fruit, kaas en een Yougourtje (mis geschreven?). Voor mij zit de nog enige pelgrim, een student uit Narbonne. De 6 gepensioneerde priesters zijn erg geïnteresseerd in de toestand in België. "Est-ce que la Belgique va éclater?". Ik probeer het uit te leggen en ze begrijpen dat het een zeer komplexe toestand is. Hier in Baskenland spreekt 15% van de bevolking baskisch. Ik leg hen uit dat er nog geen aanslagen zijn gebeurd.

Weetje : Mauleon is het meest belangrijke stadje in Frankrijk omwille van zijn handgemaakte espadrilles.

l'Hopital St Blaise
Mauleon pelgrimskloosterReacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden