Maandag 22 Augustus 2011 (Dag 8) Volstroff – Holacourt 60 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Fons wil zo vroeg mogelijk vetrekken want het wordt een zware dag en er is bloedheet weer voorspeld. We krijgen een opeenvolging van hellingen tussen 4% en 8% voorgeschoteld met korte steile afdalingen. We krijgen de tijd niet om te recupereren. Het is 33°C… hittegolf in Oostelijk Frankrijk. In Hémily laten we ons op een bank in de schaduw neerploffen. Hier komt er uit een kraantje “eau potable”. Een Duits sprekende fransman nodigt ons uit op een koffietje in de keuken. Hij haalt uit een tas een 2-loops zwaar kaliber geweer met vizier van DDR makelij. Hij toont fier de bijpassende kogels. Aan de muur hangen een tiental geweien van herten. “Ik heb al meer dan 50 everzwijnen geschoten!”. Na een fotootje van ons gedrieën nemen we hartelijk afscheid. In die schroeiende hitte verdampen we als een natte handdoek op de chauffage. 3 km uit de route vinden we in Brulange een charmante Chambre d’höte. De dame reserveert voor ons in het 2,5 km verder gelegen Thonville een tafel in het enige restaurant van de streek. De ganse rit zijn we geen enkele winkel voorbij gereden!? Morgen mogen we 2 baguettes uit de diepvries meenemen en wordt het nog warmer.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden