Maandag 15 september (dag 32) Triacastela - Portomarín 48 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is barkoud als ik rond 9 uur de fiets opstap. Ik ben precies terug in de Dordogne-streek of de Armagnac. Steile heuvels wisselen af met diepe valleien en dalen. De bomen en het gras zijn terug groen. Dus regent het hier regelmatig. Hopelijk wachten de hemelsluizen tot ik in Santiago ben. Vandaag wordt het alvast vrij warm en moet ik het eerste truitje uittrekken. Bergop is het steil en lastig. De benen zijn nog moe van gisteren. Mijn linkerknie doet pijn en is een beetje gezwollen. Ik forceer mij niet meer en ik stop regelmatig. Ik heb deugd van een pic-nic. Spijtig dat Galicië zo ver ligt want het is hier reuzemooi. Portomarín rij ik binnen over een lange brug over de Rio Mino. Zo te zien ligt het waterpeil wel 10 meter lager als normaal. Het is een levendig stadje boven op een heuvel, dat zoals zoveel stadjes en dorpjes op de Camino, leeft van de vele pelgrims. Vanaf Astorga is het veel drukker geworden. De bus Belgen vanuit Astorga is hier ook gelost. "Hoeveel km heb je vandaag gedaan?". Altijd die onbelangrijke vraag naar het aantal kilometers. Nooit eens de vraag of het lastig of moeilijk is. Het kan mij niet schelen. Ik wil nu énkel nog Santiago bereiken. Ik ben moe, veel te moe. Deze keer neem ik écht 2 uur platte siësta. Morgen de laatste beklimming in één ruk 12 km lang 400 m naar omhoog over de Ventas de Narón. Hoe gaat mijn knie daar op reageren!? Ik zie wel hoever ik geraak. Daarna gaat het tot Santiago gemiddeld naar beneden. Nog 120 km!

Portomarín

Reacties

Niet te rap

Nu gaat het wel erg snel!
Niet te rap fietsen anders hebben we binnen 2 dagen geen leesvoer meer.
Zeker dat je je auto per trein ophaalt en niet per fiets?

Katrien
Maar ik zal blij zijn als je terug bent hoor, dan komen we meteen een stuk taart eten. Haha

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden