Maandag 15 Augustus 2011 (Dag 1). Naar Gesves over 72 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Hallo aan de familie en sympathysanten,
Het was tot nog toe onmogelijk te internetten op deze blog omdat men enkel nog over wifi kan beschikken. Wij hebben geen laptop bij... zodus.

Fons vindt dat ik beter verslagjes kan schrijven dan hijzelf. Dus neem ik nederig deze belangrijke taak op mij want de verwachtingen zijn groot.

De grote dag is eindelijk aangebroken. Het regent al langer dan een week … herfstweer eigenlijk…, maar vandaag schijnt de zon en het wordt tot 22° C! Het zou zelfs 4 dagen lang blijven zomeren! Na een kort afscheid uit schrik voor te veel emoties springen we een beetje gespannen op de fiets. Wat staat er ons te wachten? Vanaf Jodoigne volgen we de kaarsrechte zacht stijgende Ravel over Eghezée richting Namen. De route loopt onder een dicht dak van vochtige bladeren. Een fietskoppel dat onder de indruk is van onze zwaar beladen fietsen, vraagt waar we naartoe fietsen. “Wij dromen er al jaren van ook zo iets te doen.” Dit klinkt mij bekend in de oren. We steken de Maas over in Namêche en volgen de schilderachtige vallei van de Samson waar we ons op een zonnig terrasje te goed doen aan een frisse pint. De weg slingert langs het kabbelend riviertje langzaam naar omhoog. Algauw begint de 1ste lastige klim aan 10 % (?) naar het rustig Ardeens dorpje Gesves. Hijgend geraken we boven. We worden er zeer hartelijk ontvangen door Fons zijn zus en schoonbroer, die prompt en vol enthousiasme op het terras een lekkere maaltijd voorschotelen en een lekker wijntje. Onze eerste dag zit er op. We weten nog niet dat dit een van de gemakkelijkste ritten zou zijn.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden