Maandag 11 juni (dag 10) Hénonville - Epône (50 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Op de camping sta ik in een soort indianencamp geflankeerd door een beeld die de grote Manitou voorstelt. Geen heilige... of wel? Dit is een zware rit met 4 hellingen waarvan 2 tot 7% 3 km lang. Regelmatig moet ik stoppen of ik blaas mij op. Ik weet niet waar ik de kracht haal, maar mij overtreffen doe ik zeker. Ik zou kunnen huilen. Dan denk ik aan al die supporters aan het thuisfront (mooie foto's zeg). Voortdoen dus... immer gerate sofort! Ik Frankrijk is maandag blijkbaar ook een rustdag want winkels, restaurants... alles dicht en verlaten. Joepie. Ik steek de Seine over in Epône. Daar staat een grote pancarde naar een gîte d'etape richting centrum. Mijn fiets zweytend en puffend naar boveb geduwd, kan niemand mij vertellen waar deze zich bevindt. Verdomme, dan maar naar Goussonville 7% naar bove tot ongeveer 150m. Op de camping hebben ze gelukkig "pain de mie (longue conservation)" en sardientjes. Ik wordt blijkbaar al met veel minder tevreden. Ik ontvang een sms'je dat CD&V gewonnen heeft en SPA verloren. S'avonds krijg ik gezelschap van 3 Nederlanders uit Nijmegen die vanuit Portugal zijn gefietst over Compostela op weg naar huis. "Dit is hier kinderspel vergeleken met wat je in Spanje te wachten staat". Ik doe alsof ik dit niet hoor. Zij hebben veel fietspech gehad met een kapotte derailleur. Sta me bij dat ik hiervan gespaard blijf!

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden