Donderdag 6 Juni 2013 (dag 12) Gernika – Bilbao 49 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag zou het een zware rit worden over 2 “Altos” tot 400 m. We weten stilaan hoe we een berg op moeten. In een zeer kleine versnelling rustig naar boven klimmen zonder op eigen adem te trappen. Het is zonnig en aangenaam warm. Op de Alto de Morga ontdekken we dat men in Spanje overal alkoholvrij bier kan bestellen, een alternatief voor die plakkerige cola of fruitsap. Wat later staan we op de tweede Alto met een onleesbaar moeilijke Baskische naam. De afdaling naar Lezama op 150 m. is zoals gewoonlijk zeer snel maar weinig technisch. Voor we het goed beseffen vliegen we aan 50 km./uur met 22 kg. bagage naar beneden. Het is nóg niet gedaan. We moeten nog over de “Punta más Alto” op 420 m, het dak van de Camino in Baskenland. Het lot beslist er anders over. We missen de juiste weg en rijden 10 km. rond langs het vliegveld van Bilbao in een onontwarbaar kluwen van wegen. Gelukkig misschien!? We krijgen een knallend onweer over ons heen met druppels zo groot als een stuk van 2 euro. Hadden we nu op die Alto gezeten?! Na wat schuilen onder een autostradebrug rijden we doorweekt Bilbao binnen. Een hotel vinden in deze drukke grootstad is niet vanzelfsprekend. We weigeren een knotsgek voorstel waar we twee verdiepen hoog de fietsen langs een veel te smalle trap naar boven moeten hijsen om ze op het balkon te zetten. Een Engels sprekende wandelaar zet ons op weg met een stadskaartje. Vlak voor de stadsschouwburg slagen we erin een hotelletje te vinden. Buiten begint het weer te knallen en te bliksemen. In het warme bad is het heerlijk.
Reacties

showbox

Download the latest Showbox app for Android! showbox for iPad is a free app that allows users to download or stream the latest tv shows, movies.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden