Donderdag 29 Juli 2010 (Dag 10) Werne - Lippborg 56 km 500 km (1/3de zit erop !!!)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Mijn fiets is hersteld, ikzelf voel me beter. Ik denk dat ik gisteren een beetje koorts had. Het is niet te warm. Goed gemutst vertrek ik richting Hamm. De lichte heuvels verteer ik opperbest. In de verte spuien de koeltorens van een kerncentrale hun koeldampen hoog de atmosfeer in. Met een stadsplannetje geraak ik uitstekend de drukke stad Hamm door tot aan het station. Een beetje verder in een park voorbij de Südring verlies ik de weg. Ik ben al 6 of 7 km zuidwaarts gereden in plaats van oostwaarts vooralleer ik het merk. Goedwillige passanten sturen mij terug noordwaarts langs de meest onmogelijke veldwegjes. Maar het lukt! Nabij het dorpje Eilmsen kom ik terug op de Römer-route ... maar niet voor lang. De bordjes wijzen soms in de verkeerde richting of spreken elkaar tegen. Sommige zijn zo verbleekt door de zon dat ik nauwelijks de helm van de route herken, laat staan de richting. De verwarring is kompleet als te pas en te onpas ook bordjes van andere routes opduiken. De R041, RURU, EMP ... rode fietsbordjes in alle richtingen. Dit is niet plezant meer. De route grondig beu, neem ik de bijna autoloze autoweg naar Lippborg. Waarom het zo moeilijk maken. In de streek zijn geen campings. Donkere wolken voorspellen krachtige buien en onweer. In het verder gelegen Hovestadt, Lippstadt, Herzfeld is alles volgeboekt. Hier in Lippborg is nog plaats in een Gasthaus en ik boek. Zeker is zeker! In het stadje staat een prachtig renaissance slot.
Vandaag ben ik ongeveer 10 km verdwaald gereden, was de route zeer slecht aangegeven, was er weinig natuurschoon, maar het fietsen zélf verliep fantastisch. Ik voel mij nu voldoende getraind om vol vertrouwen verder te gaan tot Praag. Vanaf nu kan de route enkel mooier worden!.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden