Donderdag 28 Augustus (dag14) Burguete - Punta La Reina 74 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik vertrek rond 8u30 in de mist, maar het duurt niet lang of ik begrijp dat het een bloedhete dag wordt. Na een klimmetje laat ik mij uit de Pyreneeën zakken langs de canyonachtige vallei van de Erro en vermijdt hiermee het drukke Pamplona. In Urroz begint mijn maag te knorren en ik geef mij over aan een tortilla met spek. En nog een... Nog niet goed vertrokken of ... paniek ... de hoofdbout van 6mm dik van mijn zadel breekt af. "Finito mi Camino"? Een spaanse wielertoerist wil mij helpen en belt naar iedereen die hij kan. Ik begrijp niets van al dat spaans gedoe. Binnen een uur zou een taxi mij naar een fietsenhersteller in Pamplona brengen. De taxi komt niet opdagen. Maar dan gebeurt er een mirakel. Een koppel Hollandse pelgrims komt op de fiets voorbij gereden en begrijpen onmiddellijk dat ik in nood verkeer. De man fietst naar het dichtsbijzijnde dorpje en vindt en "steelt" bij een afwezige boer in zijn schuur een passende bout. Na een half uurtje en een fotootje ben ik terug onderweg. Ik vertel nooit nog een mop over de Nederlanders, Erik. Dank je oprecht Siem en Lia. In Puenta La Reina schrijf ik mij zonder veel nadenken in in de pelgrimsrefuge. Ik verdwijn leeggefietst onder de douche. Ik wordt er nog emotioneel van...

Vallei Erro


Zadel kapot
Puenta la ReinaReacties

ga zo voort

hallo ruth,
je bent goed bezig,ga zo voort

gr corrie

ook een pelgrim die deze route een maand geleden gedaan heeft.

Hallo Ruth, ik volg je nog

Hallo Ruth,
ik volg je nog steeds op je tocht. Ik wou dat ik er ook bij was.
veel sterkte en groetjes van Annemie uit de Heidelaan

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden