Donderdag 23 Augustus 2012 (dag 10) Bingen – Leeheim 65 km. (500km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Na het campingontbijt “jène met hesp en jène met keas” springen we voor de 10de keer reeds op de fiets. De zon is weeral onze trouwe bondgenoot. Vandaag moet er voor het eerst geklommen worden door het heuvelland van Rheinhessen. Niet zó zwaar maar na 450 km plat moeten de benen wennen. We klimmen uit het Rijndal en volgen de Selztal-Fahrradweg slingerend door het landschap bezaaid met akkers en wijngaarden. Voorbij Nieder-Olm geraken we het spoor bijster en we doen een paar beklimmingen teveel om moe in Nierstein terug aan de Rijn te komen. Het stadje lijkt niet veel soeps. Aan de overkant bemerken we tussen de struiken tenten, caravans en mobilhomes. We veren de Rijn over maar, geloof het of niet, we vinden de ingang van de camping niet. Verhit en dorstig rijden we verder tot Leeheim waar we een soort kraaknette “Zimmerfrei-Hotel-Gasthaus-Bett & Bike?” vinden. De prijs is die van een chique hotel. Het avondeten gebruiken we op het overvol terras van een veredeld frietkot waar de schnitzels zó groot zijn dat ze nauwelijks op het ovale bord kunnen. Mijn “Zweitser Schnitzel mi Käse” blijkt een schnitzel te zijn met daar bovenop 2 lebberende spiegeleieren. “Das ist nicht mehr normal”!. Overgegeten kruipen we onder het veel te dikke dekbed.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden