Donderdag 22 Juli 2010 (Dag 3) Lanaken - Beegden 71 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

De wolken hangen treurig in de lucht. De dag begint goed met een verrassing. Ik wordt door het fietskoppel van gisteren avond uitgenodigd op het ontbijt met een sterke tas koffie. En dan hop, de fiets op. Onmogelijk vandaag om een bakker te vinden. Eindelijk in Dilsem-Stokkem vind ik een Turk die een soort zoete koeken verkoopt. Hij kan niet begrijpen dat ik zover alleen fiets. De veerpont over de Maas naar Nederland lonkt om over te steken maar dat doe ik lekker niet. Koppig blijf ik langs de Belgische kant. Het is hier zeer leuk om te fietsen tot Maaseik dwars door een overstromingsgebied. Dat zie ik aan de hoge dijken. Na een korte verpozing op het gezellige marktplein, verlaat ik dan toch België vlak voor Thorn. Vroeger was dit witte stadje een mini vrijstaat met een abdis aan het hoofd van een vrouwelijke religieuze gemeenschap. Een soort begijnhof. In Heel geraak ik op een bank met heerlijk panorama over de Maas in gesprek met een oudere dame. Ze doet vrijwilligerswerk en ze wacht op de boot voor een rondvaart met een geestelijk gehandicapte. In Beegden wordt ik weer eens hartelijk ontvangen door een nobele dame van "Vrienden op de fiets". Ik ben op een beschermde boerderij waar ik kan beschikken over het ouderlijke huis, dat door de meubels en boeken en allerhande voorwerpen familiegeschiedenis uitstraalt. Een mooie dag, niet?
Reacties

celebplanet

you can find all the celebrity details and latest info from celebplanet

Kingroot app is a free and

Kingroot app is a free and new rooting application for the Smartphone operating system (Android/ios), this application is available in the market at free of cost, which is merely distributed and developed by the Kingroot studio. kingroot app for ios

praag

we hebben niet alles van dag tot dag gevolgd, maar je hebt het gehaald.
heel knap met niet alleen de fysieke inspanningen.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden