Donderdag 19 Augustus 2010 (Dag 31) Konstatinovy Lázně - Pilzen 49 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Tijdens het ontbijt zet de patron op zijn laptop het nieuws van België op. Het is de regionale zender van Oost-Vlaanderen. Lief toch? Vandaag gaat de route over rustige wegen in een open landschap, over het algemeen lichtjes dalend naar Pilzen. Het middengebergte maakt plaats voor een glooiend landschap. In Sipin gaat het plots in haarspeldbochten 100 m naar beneden. Lap! Ik moet die ook terug naar boven!? Bohemen is een grote boerderij. Weiden, bossen, landerijen, koeien, schapen. Hier kom je geen dames en heren tegen...maar boeren en boerinnen. De werkmensjch. De zon breekt door de wolken. Eindelijk mag ik mijn zonnebril opzetten. Waar zit die ook weer? In Mesto Touskov mis ik een bordje en raak ik op de drukke autoweg naar Pilzen. Zware vrachtwagens en snelle autos. Veel te gevaarlijk! Ik rij 2 km terug. Tegen de middag al sta ik midden op de oneindig grote marktplaats van Pilzen. Het info-kantoor raadt me een spotgoedkoop pensionnetje aan op nog geen 10 minuten lopen van het centrum. Op het menu staat een hele rij pasta's. Net wat ik nodig heb. Ik kuier door de straten en kan het niet laten tot boven in de toren van de St. Bartholomeuskathedraal te klauteren, 300 trappen omhoog. Zou ik niet beter mijn energie voor morgen sparen? Het renaissance stadhuis is een juweeltje. Ik bezoek de 3de grootste synagoge in de wereld en wordt er gekonfronteerd met de oorlog, de Holocaust, Tsjechië onder het kommunisme.
De laatst 120 km zullen zwaar zijn. Ik recupereer nog nauwelijks na 30 dagen fietsen. Het kontrast tussen het platteland en de steden is zeer groot op alle gebied. Bestaat hier een middenklasse?
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden