Donderdag 18 Augustus 2011 (Dag 4) JHB Wilz – Merch 58 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Gewapend met een gratis lunchpakket zetten we de tocht zuidwaarts verder en mikken op Merch. Het landschap is wondermooi en doet denken aan Zwitserland. De route kronkelt langs de snelstromende Sûre en vervolgens langs de Alzette. De weg is plat zou je zo zeggen? Geloof het maar niet. Een opeenvolging van kuitenbijtertjes is ons lot. Fons trekt zonder het te weten de aandacht want hij fietst als een dappere viking met zijn fietshelm achterste voren. Het is meer dan 30°C en dus zijn er verzachtende omstandigheden. Alhoewel ik altijd maar door aan mijn drinkbus hang, ga ik kapot van de dorst en willen de benen niet goed. De 5* camping in Merch ligt boven op een heuvel. Daar geraak ik nooit op. Boven zijn we zó moe dat we even de tijd nodig hebben om uit te zoeken wat buitentent en binnentent is. De sanitaire voorzieningen en het restaurant met onvergetelijk panorama over de vallei maken indruk. Hier komen we misschien later nog eens terug. Het blijft tot laat in de avond ongelooflijk heet. We vernemen van het thuisfront dat het in België noodweer is met verschillende doden onder een ingestorte tent op Puppelpop. Hoe kan het weer op 260 honderd km afstand zó verschillend zijn.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden