Donderdag 16 Augustus 2012 (dag 3) Aldeneik – Hückelhoven 60 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het felle onweer deze nacht met alles erop en eraan is gelukkig overgewaaid. Enkel wat verontrustende windvlagen en een beetje gedruppel. De stormharingen waren dus niet nodig. Zoals meestal op een camping zijn we reeds gepakt en gezakt als de residentiëlen een eerste teken van leven geven. Hopelijk wordt het niet zo warm als gisteren. Onder Roermond steken we over enkele bruggen en bruggetjes de Maas over met zijn talrijke zijarmen. De wind krijgt hier alle kans en doet deugd. Het wordt weer vlot 30°C. Voorbij Vlodrop waar we onder een schaduwrijke luifel ons tegoed doen aan kip in typisch Hollandse satésaus fietsen we ongemerkt de Duitse grens over. We sluiten aan op de RUR-Fahradweg. Gedaan met de vertrouwde fietsknooppunten. Het is even wennen aan de Duitse fietspijltjes in alle richtingen. De route loopt tamelijk lastig tot zwaar over grint vlak naast de kabbelende Rur. Verdorie wat is het heet! In Hückelhoven zijn we het een beetje moe en na wat rondrijden en zoeken vinden we het enige open hotel in de stad. Een saai onpersoonlijk wit gebouw. Er is hier niet veel keuze en geen campings. Dit is absoluut geen toeristisch gebied. Oververhit komen we terug op ons effen onder de sterk stromende douche.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden