Donderdag 13 Juni 2013 (dag 19) Ribadesella – Villaviciosa 41 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Wij worden gewekt door het zware gekletter van de regen in de dakgoot. Oh boy, zouden we wel vertrekken? We pakken ontstemd in en eten in afwachting aan de overkant enkele bocadillos. Plots raadt de heilige geest of St. Jacob ons aan het tentje naar België terug te sturen. We hebben er nog maar 1 keer in geslapen. De man van de “correos” helpt ons waardig en met veel geduld het tentje in een te kleine doos te moffelen. Een plakband er rond, een document invullen en we zijn van 4,5 kg. af. We “schuren” over 2 heuveltoppen tot 130 m. in de regen die loodrecht op onze infrastructuur plenst. Na de “comida” in Colunga besluiten we toch maar verder te fietsen. Na de zoveelste regenbui en heuveltop tot 160 m. “racen” we als 2 waterkiekens Villaviciosa binnen. We kloppen aan aan het bevlagde hotel Carlos I, een goedkoop maar kraaknet en stijlvol hotel uit de tijd van “upstairs downstaires”. De zeer vriendelijke dame die duidelijk gewoon is pelgrims te ontvangen, stelt voor onze kleren te wassen en te drogen in 1 uur in de plaatselijke wasserij voor een habbekrats. Glunderend namen we dit aanbod graag aan. Een dag vol emoties … vele regenbuien … maar we hebben er nog geen minuut aan gedacht te stoppen. Wat een avontuur is de Camino toch.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden