Donderdag 11 September (dag 28) Astorga - Rabanal del Camino 24 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Met veel moed begin ik aan de klim naar de Cruz de Ferro. Mijn nieuwe fietshelm schittert in de gloedrode zon. Ik ben fier want ik ben 20 euro meer waard. Het gaat goed. Het landschap wordt dor, de bomen worden kleiner. Een kudde schapen loopt zonder uitkijken over de weg. Plots slaat het weer om. Zwarte onverwachte wolken lossen hun kletsnatte lading. Ik sta net voor een camping en verorber ondertussen een reuze tortilla con tomates y patatos. Het begint te motregenen en ik rij verder. Een ijskoude gure tegenwind bederft met veel succes de pret. Mijn handen verkleumen en mijn benen krijgen onbeschut in mijn kort fietsbroekje kippevel. Onverwachts krijg ik af te rekenen met zuurstoftekort en ik moet naar mijn Ventolin grijpen. Deze keer heeft mijn astma mij te pakken. In Rabanal op 1150 m besluit ik met veel tegenzin halt te houden want ik draai bijna "van mijn stekken". In de Albergue willen ze er een dokter bijroepen maar dit weiger ik. Rillend van de kou ga ik op bed liggen. Na een tijdje komt alles terug goed. Wat liggen mijn grenzen toch bijzonder laag, als ik zie wat anderen kunnen! De motivatie blijft intakt! Morgen nog 350 m klimmen en ik sta op de top, zeker weten. Dat de weersvooruitzichten somber zijn, regen en koude wind ... we zien morgen wel. Het is raar, ik ben blij dat ik dat allemaal kan meemaken.

Op weg naar Rabanal
Albergue in Rabanal

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden