Dinsdag 9 September (dag 26) León - León 0 km Rustdag

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik rust zoveel mogelijk en dwaal ondertussen een beetje rond in de stad. De gotische kathedraal doet denken aan de grote franse kathedralen. Van binnen is ze bijzonder mooi. De glasramen zijn van een uitzonderlijke schoonheid. De Isodorokerk is vroeg-roomans en één van de grootste in zijn soort. De casa de Botín van Gaudi valt op.
Dit huis is een oase van rust in deze drukke stad. De 2 grote pelgrimsrefuges zijn rumoerig en overvol. Hier lopen enkele studenten rond, sommigen zijn aan het blokken. Als enige pelgrim schuif ik in de refter aan, om 14 uur voor de comida en om 21 uur voor de cena. Met mijn mondjevol spaans kom ik niet ver. Dit is een speciale ervaring tijdens deze Camino. Dat ik dat nog allemaal mag beleven!

León jeugdherbergReacties

de weg naar santiago

hallo ruth,
als ik je een goede raad maag geven,reis van leon naar astorga dit is een goede 60 km,dan van astorga naar rabanal,
dan ben je nog maar 16 km voor de cruzo de feirro,in rabanal zijn 3 refuge,s,1 private waar je ook je tent op kunt zetten
de tweede bij monniken maar daar moet je als fietser tot 5 uur wachten,de derde heb ik geen ervaring mee,na het kruis is het nog alleen maar dalen tot ponferada,hier moet je zelf beslissen waar je slaapt.ik ben door gereden naar villa franca del bierzo,hier te slapen is niet aan te raden ook luidruchtige refuge,s behalve naast de vvv,maar deze heeft minimale voorzieningen,zou als ik jou was zo ook de hoogte naar o,cebreiro nemen,zo ver dicht mogelijk tot de hoogte,s komen,deze is zwaar,en s,morgens zo fris mogelijk te beginnen
na o,cebreiro is het nog een klein stukje klimmen en dan ook 12 km dalen,ben waarschijnlijk wat voorbarig maar neem vanaf palas de rei niet de route zoals clemans sweerman schrijft deze is 14 km om rijden en de weg is zwaar en slecht,wel wat drukker maar neem de grote weg naast het vliegveld langs,
veel succes verder,
corrie,ook een pelgrim afgelopen zomer,

Bedankt Corrie

Bedankt Corrie, goede raad kan nooit kwaad. Verdorie, dit rijmt op tante Kaat. Grapje
Het doet deugd zo'n berichtje te ontvangen van iemand die weet waarover het gaat. Het doet deugd te weten dat je gelezen wordt.

Vriendelijke groetjes,
Ruth, pelgrim in het verleden en in het heden

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden