Dinsdag 4 September 2012 (dag 22) Friedrichshafen. Rustdag.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

We spelen toerist en lopen rond in het drukke stadje met gezellige winkelstraatjes. Dit is de geboorteplaats van graaf Zeppelin. Hier steeg hij in 1900 voor de eerste maal op voor een proefvlucht met zijn luchtschip over het meer. Het is mistig. Spijtig dat we aan de overkant de Alpen niet kunnen bespeuren. We kopen een ticket voor een bezoek aan het Zeppelin-Museum. Het is zeer interessant want je kan in een deels nagemaakte zeppelin op ware grootte rondkijken in waarheidsgetrouwe kajuiten, de cockpit en dergelijke. Onvoorstelbaar hoe waanzinnig groot de LZ 129 Hindenburg was die zeer dramatisch is omgekomen bij de landing in Amerika. Op de terrasjes horen we hier en daar onverstaanbaar Zwitsers dialect. Veel Zwitsers steken met de veerboot over vanuit Romanshorn aan de Zwitserse overkant op slechts 3 kwartier varen. Het zonnetje komt vanachter de wolken en doet de temperatuur minstens 5 graden stijgen. Het is weer zomer!.Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden