Dinsdag 28 Mei 2013 (dag 3) Cadillac – Mousty 59 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Dinsdag 28 Mei 2013 (dag 3) Cadillac – Mousty 59 km.

Van in bed horen we buiten de auto’s door de plassen razen. Het zou nog 4 dagen lang regenen en max. 14 °C. Met veel moed rijden we de brede Garonne over. Het landschap verandert spectaculair. Nog enkele Sauterne wijngaarden en bordjes met “Grand vin de Bordeaux Graves”, dan eindeloze bossen van pijnbomen. De zon speelt met de miezelende wolken. Plots begint het nu ook krachtig te hagelen! Regenjas aan … regenjas uit … regenjas aan … heel vervelend is dit. De wind wakkert strakker en strakker uit het Z.W. Het landschap is zo plat als een vijg geworden. Toch moeten we trappen als in de bergen om vooruit te komen. In het verloren gat Louchats is de dagmenu onverwacht lekker. Quiche Lorraine met spekjes en daarna een veel te grote “rôtie met choux fleurs”. Als dessert een reuzengrote chocolademousse die Fons heel geconcentreerd lepeltje per lepeltje naar binnen speelt. Wat een festijn voor 11,5 euro wijn inbegrepen. We knokken ons vastberaden door de wind en de plensende regen tot Mousty midden in de Landes. Het wordt met de uren kouder… In de Chambre d’Hôte zijn we de enige gasten. Er zouden een heleboel mensen zelfs vanuit Holland afgebeld hebben. De bezorgde gastvrouw komt afdraven met zelfgemaakte crumble met appelen. De hete douche doet ons terug helemaal opfleuren. We nemen een fotootje met de beroemde Jacobspaal met “nog 1000 km tot Compostela”. Daarna verdwijnen we in bed onder een 3 tal dikke winterdekens. Wat een dag!


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden