Dinsdag 23 Augustus 2011 (Dag 9) Holacourt – Vic-sur-Seille 43 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het was moeilijk slaap te vatten. s’ Nachts koelde het nauwelijks af. Al vlug zijn we “en route”. De Lorraine blijft zwaar om door te fietsen. De route golft tussen twee en driehonderd meter hoogte op en neer. Niet de hoogte maar de herhaling van klimmen en dalen matten de benen af. In Vannecourt, een dorpje niet groter als het gat van Pluto, vragen we de weg en krijgen we tot onze grote verwondering het antwoord in het Nederlands. In een donkere schuur zijn een 10-tal vrouwen potten aan het boetseren in gré-klei op draaitafels. Achteraan in de weide krijgen we lekkere koffie aangeboden met chocolade à volonté onder een leuke babbel. Maar we moeten verder. De dorpjes zijn zielloos verlaten en laten een deprimerende indruk achter. De benen zijn hun ritme kwijt en 15 km verderop kiezen we voor een camping. We worden verwittigd voor “orages très violants” maar we zijn te moe om er veel aandacht aan te schenken. De tent staat nauwelijks recht of gitzwarte wolken pakken samen en we krijgen een “déluge” over ons geroosterde lijf. De tent lijkt van de allerbeste kwaliteit want de hagelstenen, als knikkers groot, zijn niet in staat het buitenzeil te doorboren. Toch schuilen we in de receptie achter een dieprode Bergerac. s’ Avonds vallen we in slaap onder de romantische muziek van Max Bruch uit ons piepklein radiootje. Buiten is het één en al ellende, 1 groot modderbad.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden