Dinsdag 21 Augustus 2012 (dag 8) Remagen – Spay 62 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

De mist hangt in ondoorzichtige flarden over de Rijn zodat de bijna rijpe wijngaarden aan de overkant verscholen blijven. Het is al vroeg in de morgen drukkend warm. De route langs de oevers van de Rijn wijst zichzelf uit. Rond de middag geraken we als een fluitje van een cent door de drukke stad Koblenz. Omwille van een omleiding is het enkel eventjes aarzelen hoe over de brug te komen aan de monding van de Moezel. Daarna fietsen we over de brede groene esplanade. Het wordt grijs en alsmaar drukkender. Het zal zéker regenen, misschien wel onweren. In Spay boeken we in een lieftallig pensionnetje, verscholen achter bakken hanggeraniums. Vanuit het dakvenster kijken we uit over de Rijn alsof we tegenstrooms op een cruiseboot zitten. In 1988 stond het gelijkvloers één meter onder water. Hiervan getuigt een plaatje aan de voorgevel. De zon komt terug door de grijze wolkenmassa priemen. Misschien hadden we tóch kunnen kamperen. De bakker verkoopt heerlijke reuze koeken met rozijnen die je ter plaatse kan opeten met een tas koffie. Ons lichaam kreunt naar voedsel en suikers. Nog enkele sneetjes overgebleven brood met smeerkaas, confituur en salami op de kamer doen eindelijk de honger stillen. Op TV vertellen ze dat er over de Boven-Rijn zeer hevig onweer is geweest met veel schade door de vuistgrote hagelbollen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden