Dinsdag 20 September 2011 (Dag 37) St.Etienne-du-Grès 0 km. Rustdag.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Dit is een dag op overschot. Een dag reserve op de terugweg naar Avignon. De wind blijft onophoudelijk door de bomen gieren. Tijdens het ontbijt voor ons tentje is enkel de pot konfituur te zwaar om te gaan vliegen. Hier kunnen we niet de ganse dag op de camping blijven zitten. We springen op de fiets naar het nabij gelegen Tarascon-Beaucaire langs beide zijden van de ontstuimige Rhône gelegen. De grote baan volgen is veel te gevaarlijk door de hevige rukwinden. Ernaast ligt een veel veiliger grintweg. Oeps…bijna in de beek! In de smalle steegjes en donkere straatjes voelen we ons niet zo goed. Is het hier wel veilig? Hier zie je niets anders dan verpauperde mensen met afrikaanse oorsprong rondlopen. Het is onmogelijk over de brug te rijden zonder af te stappen. Op het water zijn er witte schuimkoppen te zien als op de open zee. We doen ons inkopen in de plaatselijke Intermarché. De dame van het restaurant waar we onze karige “plat du jour” opeten bevestigt dat dit inderdaad de mistral is. Men noemt hem hier ook “le trois-six-neuf”. Als hij 2 dagen op rij waait, dan waait hij ook de 3de dag. Als hij de 4de dag waait, dan waait hij ook op dag 5 en 6. Met de wind in de rug, fietsen we terug naar de camping als op vleugels. Een windkracht van 80 km per uur in de rug! Wawww! In onze gedachten komt België steeds meer naar boven. We zijn 5 weken van huis en onherroepelijk aan de terugtocht. Hoe zou het in België zijn met BHV!?. Morgen is de allerlaatste rit tot Avignon.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden