Dinsdag 17 Augustus 2010 (Dag 29) Cheb - Máriánske Lázne 47 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik ben zenuwachtig en heb slecht geslapen. Wat staat er mij hier te wachten in Tsjechië? Het regent pijpestelen. "De ganse dag en morgen ook" verzekert de receptioniste. De Fr36 kan ik maar niet vinden tot een oude man mij in het Duits naar de autoweg naar Lepová helpt. Onverwacht kom ik dan toch op de Fr36 terecht. In het boekje spreekt men niet van klimwerk, maar het is puffen en blazen 20 km ver tot Stára Voda. God allemachtig, wat is het hier toch armzalig! s' Middags onderga ik een kleine kultuurshock als ik in een landelijk pension de boerenkost zie die de plaatselijke arbeiders smakelijk naar binnen spelen. Wat een hondenweer! Het regent nóg harder. Mijn handen verkleumen en al wat er aanhangt. De kaarsrechte kortere autoweg naar Máriánske Lázne is geen optie want veel te gevaarlijk. Dus sla ik de kronkelende weg in over Valy. Er is geen tijd om naar het landschap te kijken want ik moet opletten voor de talrijke putten die garant staan voor brokken. Om niet over de modder te spreken. Tot Máriánske Lázne is het theoretisch slechts 35 km. Mijn tellertje telt 47 km als ik helemaal uitgeregend en uitgeput in het centrum aankom. Veel gevels hebben duidelijk een facelift achter de rug. De sterren-hotels zijn versierd met talrijke vlaggetjes. Ik ben in een zeer belangrijk kuuroord aanbeland waar Goethe, Chopin en Wagner graag verbleven. Hoe dan ook, de stad komt mij over als een beetje ouderwets. Terug opgepepte vergane glorie. Casino's en bars lokken met oranjerode knipperlichten. Moe getergd door de regen laat ik mij neerploffen in een onvervalst Italiaanse pizzatent. In de steden hebben de Tsjechen wat gerechten betreft, heel wat meer te bieden dan de veel te gezouten schnitzels met pommes frites in Duitsland. Dit is positief. Alles kost hier de helft goedkoper dan bij ons.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden