Dinsdag 16 september (dag 33) Portomarín - Melide 41 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Met veel moed maar ook een beetje bang omwille van de linkerknie pak ik de berg naar Ventas de Naron aan. Er hangt een dikke mist zodat ik nauwelijks 50 m ver kan kijken. Zonder de hellingen te kunnen inschatten is het -wéér eens - zwoegen. Beetje bij beetje kom ik hoger tot op 650 m. Plots breekt boven de zon zonder twijfelen stevig door. Ik zit op een hoogvlakte vol heidestruiken en sparren en eikebomen. Waar zijn die bananebomen en reuze-agaven die ik eerder in dit land zou verwachten? De verwachte afdaling komt er niet!? Tot Palas de Rei volgt de ene kuitenbijter de andere op. Ik zit in het Pajottenland! Boerderijtjes her en der met kippen, koeien, varkens en loslopende honden. Het wordt warm, zéér warm. In Palas de Rei schrok ik uitgehongerd een reuzebocadillo op. Ik had nochtans een stevig ontbijt deze morgen? Omdat het nu tóch definitief begint te dalen, blijf ik hier niet maar laat mij afzakken naar Melide. Hier vind ik een kraaknet en toch goedkoop hotel. Doodmoe leg ik mij te week in een heet bad. Het wordt stillaan tijd dat ik in Compostela aankom. De knie doet pijn en de benen gloeien. Ik recupereer ook niet meer voldoende.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden