Dinsdag 14 Augustus 2012 (Dag 1). Naar Lanaken over 69 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

We hebben er zó naar toegeleefd en de dagen zó afgeteld dat we niet meer kunnen wachten en een dag vroeger vertrekken als gepland. De zon schijnt fel, het is droog. De temperatuur stijgt en stijgt … en stijgt tot 30°C. De weg door het Limburgse fietsparadijs is plat als een vijg. De warmte maakt het lastiger dan we dachten. We zijn ook nog niet ingereden. In Kortessem is een fietscafé met een schaduwrijk terras. De spagetti smaakt er onwaarschijnlijk lekker. Ik denk aan de plakkerige Duitse noedels die ons te wachten staan. Tot Lanaken loopt de route gezellig door schaduwrijke bossen met hier en daar een wachtende zitbank. Het is veel te heet als we ons tentje opzetten op de speelweide van de camping Jocomo in Lanaken. Hoe moet dat ook weer? Waarvoor dient die tentstok? Wat zit waar in de fietszakken? Aan de taverne aan het zwembad heerst een drukke vakantiestemming. Het water spat overal rond door duikende en spetterende kinderen aangemoedigd door hun fiere macho vaders. Heerlijk.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden