Dinsdag 13 September 2011 (Dag 30) Fontvielle – JHB Arles 20 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

We rijden een zeer korte rit vandaag want we willen de nodige tijd uittrekken voor een bezoek aan de historische stad Arles. De “Moulin de Daudet” ligt op een heuvel vol rotsblokken net voorbij Fontvielle. Alhoewel deze ons niet kan bekoren ga ik toch een fotootje nemen. De molen herinnert mij aan een zeer slechte toets 50 jaar geleden over “Lettres de mon moulin” van Alfons Daudet. We bereiken deze na een niet te onderschatten klim aan 5% over 1 km. Hoe dichter we Arles naderen, hoe drukker het verkeer wordt. Het maakt ons nerveus. Het is 10u30 als we voor de gesloten deur van de jeugdherberg van Arles staan. We zijn een half uur te laat! Van de poetsvrouwen die net buiten komen en zich naar huis haasten, mogen we snel onze bagage binnen afzetten en onze fietsen op slot achteraan het gebouw achterlaten. Vanavond om 17 uur kunnen we ons dan inschrijven. De stad in onze bezwete fietskledij bezoeken vinden we niet zo erg in deze bijna ondraaglijke hitte. Het zomerseizoen is nog volop aan de gang. De toeristische treintjes zitten snokvol gepensioneerden, die braaf aandachtig in hun oortjes luisteren. We slenteren door smalle straatjes naar de Romeinse arena in restauratie en het amfitheater waarvan nog 2 zuilen overeind gebleven zijn. Binnen in het ziekenhuis waar men Van Gogh zijn oor heeft aangenaaid bestaat nog altijd de prachtige tuin die hij op doek heeft geschilderd. In de jeugdherberg kunnen we slechts 1 nacht verblijven omdat men morgen een grote groep scholieren verwacht. Die verdomde muggen zijn daar terug!
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden